Algemene info

Triangel is een vertrouwd centrum voor diagnose en therapie en nog zoveel meer. Vanuit deze ervaring zijn we gestart met de uitbouw van het loopbaancentrum. Alle kennis om dit professioneel te kunnen ondersteunen hebben we in huis. We zijn vertrouwd met oplossingsstrategieën, met coaching-skills, met psychologische vaardigheden, gedragssturing, motivatietechnieken, luistervaardigheid, focusmogelijkheden, enz.

Daarnaast zijn we ook thuis is alles wat een loopbaantraject kan bemoeilijken zoals ADHD, autisme, hoogbegaafdheid, beperkte jobmotivatie, uitstelgedrag enz.

De reden waarom je een loopbaancoach inschakelt, kan zeer divers zijn. Soms heb je steun nodig bij een carrièrestap, een bijkomende opleiding, zoek je een klankbord of een bedrijf met de gepaste bedrijfscultuur, zit je met ongenoegen op de werkvloer, stress, teleurstelling, onzekerheid of ben over- of onder gekwalificeerd, soms heeft je huidige werkgever geen begrip voor mensen met specifieke noden en beperkt dit je doorgroeimogelijkheden. In al deze gevallen kan het nuttig zijn een jobbegeleider in te schakelen.

Loopbaanbegeleiding is voor alle leeftijden en niveaus. Ben je bediende, hoger opgeleid, zit je in de verkoop of heb je een technisch profiel je kunt steeds gebruik maken van deze mogelijkheid tot ondersteuning.

Coaching voor wie?

Triangel is een centrum waar veel kennis, expertise en ervaring reeds 40 jaar samenkomen. Hierdoor kunnen we bij Triangel vanuit verschillende specialisaties loopbaanbegeleiding aanbieden. En dat noemen we Loopbaanbegeleiding plus.

Het voordeel van een loopbaancoach met een expertise rond DSM-V-diagnoses is dat er efficiënter kan gewerkt worden en er rekening wordt gehouden met individuele beperkingen of troeven. De specifieke noden en verdiensten van bv iemand met een autisme spectrum problematiek, ADHD en hoogbegaafdheid worden belicht in het loopbaantraject

Je wordt gesteund door iemand met skills die thuishoren in een therapeutische setting. Onze coaches focussen op wat er echt toe doet maar houden tegelijkertijd rekening met je mogelijkheden, kwaliteiten of beperkingen en houden realistische doelen voor ogen. Je wordt gestimuleerd om je professionele ambities duidelijk te stellen en je competenties te matchen. Dit kan confronterend zijn, maar ook constructief.

Praktische informatie

Wens je informatie over onze werking als loopbaancentrum? Deze kan je krijgen tijdens een gratis kennismakingsgesprek.

Aanmelden voor een kennismakingsgesprek kan via het online inschrijvingsformulier.

Wens je na het kennismakingsgesprek een coachingstraject op te starten bij Triangel? Dan plannen we samen met jou een intakegesprek in. Dit is de start van het traject.

 

Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze vijf voorwaarden voldoen:

 • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
 • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
 • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.
 • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
 • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen. Een loopbaancentrum mag geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aanbieden in een andere taal.

Als je een job hebt, kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques. Via loopbaancheques betaal je 45 euro voor 4 uur loopbaanbegeleiding.

 

Wil je graag 7 uur loopbaanbegeleiding volgen?

 • Bestel dan eerst één loopbaancheque van 4 uur. Heb je de 4 uur loopbaanbegeleiding gevolgd, dan kan je een tweede loopbaancheque bestellen.
 • Let wel: op het moment dat je de tweede loopbaancheque aanvraagt, moet je nog aan de voorwaarden beantwoorden voor loopbaancheques. Een van deze voorwaarden is dat je aan het werk bent.
 • Je kunt de tweede loopbaancheque voor loopbaanbegeleiding gebruiken in hetzelfde loopbaancentrum, maar je mag ook naar een ander loopbaancentrum gaan.

 

Wanneer bestel ik best loopbaancheques?

 • Je kunt wachten met het bestellen van je loopbaancheque tot je een infomoment gehad hebt in een erkend loopbaancentrum en beslist hebt bij welk loopbaancentrum je loopbaanbegeleiding wil volgen.
  • Op het einde van het eerste gesprek met je loopbaanbegeleider ondertekenen jullie een samenwerkingsovereenkomst. Op dat moment geef je je loopbaancheque aan je loopbaanbegeleider.
  • Na de ondertekening kan je niet meer van loopbaancentrum veranderen (maar eventueel wel nog van loopbaanbegeleider binnen het centrum). Je kunt pas opnieuw van loopbaancentrum veranderen als je na je 4 uur begeleiding een tweede loopbaancheque gebruikt. Het is dus erg belangrijk dat je je eerst goed informeert voor je een loopbaancentrum kiest!
 • Bestel je je cheque liever op voorhand? Ook dat kan. Hou er wel rekening mee dat je loopbaancheque maar 3 maanden geldig zijn. De geldigheidsdatum staat vermeld op de cheque. Start dus voor deze datum met je begeleiding.

 

Wens je meer informatie, contacteer ons en we helpen je graag verder.

www.triangelloopbaancentrum.be

info@triangelloopbaancentrum.be

03 500 03 10